Έγραφα στην προηγούμενη ανάρτησή μου για τον νταλκά μου (και την ανάγκη φυσικά) να έχει ο Απόλλων ένα γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο που του αρμόζει. Νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι το γήπεδό μας βρίσκεται σε έναν χώρο που θα τον ζήλευαν όλες οι ομάδες, έχει χαρακτηριστεί "φιλέτο" πολλές φορές. Και εμείς καθόμαστε άπραγοι.
Και αυτή μας η απραξία μου θυμίζει λίγο και την παραβολή με τα τάλαντα, μου θυμίζει εκείνον που αντί να ψάξει και να βρει τρόπο να πολλαπλασιάσει τα τάλαντα που του δόθηκαν, τα έθαψε στο χώμα, ουσιαστικά αχρηστεύοντάς τα.
Επειδή ζω σε αυτόν τον κόσμο, και κάθε άλλο παρά αφελής είμαι, καταλαβαίνω ότι εκτός του ότι τα κεφάλαια στον Απόλλωνα πάντα ήταν λιγοστά, τα γήπεδα δεν φτιάχνονται σε μια μέρα. Τα γήπεδα είναι η κωρονίδα του όλου εγχειρήματος. Τα θεμέλια είναι οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ.
Πολύς κόσμος έχει την εντύπωση ότι οι τμήματα των ακαδημιών κάθε συλλόγου, είναι ένα είδος παιδικής χαράς, όπου μαζεύονται τα παιδάκια και περνάνε την ώρα τους κάνοντας αθλητισμό. Είναι ΚΑΙ αυτό, αλλά όχι μόνο αυτό. Μια ομάδα συντηρώντας "ακαδημίες" σαφώς προσφέρει κοινωνικό έργο, μυώντας τα παιδιά στον αθλητισμό και κρατώντας τα μακριά από την αποχαύνωση της τηλεόρασης και της καφετέριας. Προσφέρει διαπαιδαγώγηση, άσκηση, ευεξία, χαρά, εκτόνωση, ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση, δημιουργεί πρότυπα και μοντέλα ζωής. Με άλλα λόγια διαπλάθει χαρακτήρες.
Την ίδια στιγμή όμως ΕΠΕΝΔΥΕΙ για το μέλλον της. Ποικιλοτρόπως. Φτιάχνει αθλητές για τα επαγγελματικά της τμήματα εξοικονομώντας χρήματα, και παράλληλα απαρτίζεται από αθλητές μπολιασμένους με τα ιδανικά του συλλόγου. Και τώρα που τα οικονομικά αποτελούν πονοκέφαλο για όλους, η επένδυση στις ακαδημίες είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Το αν έχει γίνει καλό ή όχι έργο στις ακαδημίες του Απόλλωνα είναι μέγα ζήτημα. Για μένα πιο σημαντικό είναι το τι μπορεί να γίνει από σήμερα και στο μέλλον. Πού και πού συναντούσα στην Καλαμαριά ξύλινες πινακίδες παρατημένες στους σηματοδότες, με πληροφορίες για τις ακαδημίες του Απόλλωνα. Ας είμαστε σοβαροί, στην εποχή του ίντερνετ δεν γίνεται ο κόσμος να ενημερώνεται από πινακίδες στους δρόμους. Δεν γίνεται στην Καλαμαριά να υπάρχουν παιδάκια που θέλουν να αθληθούν και να προτιμάνε άλλους συλλόγους εκτός του Απόλλωνα.
Ναι, η δημιουργία ακαδημιών και η σωστή λειτουργία τους προϋποθέτει χρόνο, χρήμα, εργασία, υπομονή και τεχνογνωσία. Αλλά από την άλλη δεν μπορείς να παίζεις με τα θεμέλια του σπιτιού σου.
Οι ακαδημίες είναι μια μακροχρόνια επένδυση (και εμπεριέχουν ρίσκο σαφώς) αλλά στην εποχή που ζούμε και στην οικονομική δυσπραγία που βρίσκεται η ομάδα μας, δεν νομίζω να έχουμε και διαφορετικές επιλογές.
Ρίχνω μια ιδέα, έτσι για να μη μείνω μόνο στην εισαγωγή, και θα επανέρθω αναλυτικότερα.
Είναι τόσο δύσκολο, να υπάρχει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς ένα μόνιμο περίπτερο του Απόλλωνα, όπου θα γίνεται γνωριμία-ενημέρωση για τις ακαδημίες της ομάδας; Θα μπορούσε να επανδρωθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με εθελοντές-φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι πριν βγουν στον κόσμο , θα έχουν ενημερωθεί για το έργο τους μέσω ενός 2ωρου σεμιναρίου λόγου χάρη.
Ενδυνάμωση των ακαδημιών + Σύγχρονο γήπεδο, οι δυο πυλώνες για να στηριχθεί γερά ο ΑΠΟΛΛΩΝ! Να προσθέσω στην ιδέα σου στο τέλος και την όμορφη παρουσίαση του περιπτέρου π.χ. με 1-2 ωραίες παρουσίες αλλά και γνώση του αντικειμένου οπως ειπες μετα απο σεμιναριο, μουσικη και βιντεο απο τις εγκαταστασεις, αγωνες, την ιστορια και τις προοπτικες που εχει αυτος ο συλλογος κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέτρος Καρακασίδης