Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Το νερό στ' αυλάκι...

Περίμενα υπομονετικά προτού γράψω οτιδήποτε για την ομάδα μας και την απόδοσή της στο φετινό πρωτάθλημα.

Έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, σε πρόσωπα, νοοτροπίες. Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη και κρύβει κινδύνους, αλλά μόνο έτσι αλλάζει ο "άερας".Και φαίνεται ότι στην ομάδα φέτος πνέει διαφορετικός αέρας σε σχέση με άλλες χρονιές.

Έχω την εντύπωση ότι διοικητικά, οπαδικά και αγωνιστικά ο Απόλλων φέτος διανύει μια περίοδο εξωστρέφειας. Φρέσκιες ιδέες παντού. Κα ήταν καιρός ρε γαμώτο ο Απόλλων να μπορέσει να αξιοποιήσει την κληρονομιά του, την πάστα από την οποία είναι φτιαγμένος και να προχωρήσει μπροστά. Επιτέλους είδαμε έναν δικτυακό τόπο ζουμερό και ζωντανό, με χρώμα και παλμό, βλέπουμε Απόλλωνα σε όλα τα μέσα κοινωνικής (δια)δικτύωσης, βλέπουμε νέες  και πάνω από όλα αποδοτικές ιδέες στο "σπρώξιμο" της ομάδας.

Πράγματα δηλαδή που είχα αναφέρει την περασμένη περίοδο, όχι γιατί εγώ είμαι έξυπνος, αλλά γιατί τα επιτάσσει η κοινή λογική του σήμερα. Είδαμε επιτέλους να υλοποιούνται ιδέες που στροβίλιζαν στο μυαλό όλων μας. Από την συνεργασία με εμπορικά καταστήματα της Καλαμαριάς μέχρι την "υϊοθεσία" ομάδων που φέρουν το όνομα "Απόλλων".

Και αν μπορώ εγώ από τόσο μακριά να νιώθω τις διαφορές και την πρόοδο σε σχέση με άλλες εποχές, φαντάζομαι πόσο πιο αισθητή είναι από κοντά.

Δυστυχώς για το καθαρά αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, δεν μπορώ να έχω άποψη, παρά μόνο να κρίνω εκ των αποτελεσμάτων. Το κοντέρ γράφει φυσικά 3 στα 3, 9 βαθμούς και πρωτιά μέχρι τώρα στην βαθμολογία.

Από εκεί και πέρα φυσικά κάνω τις δικές μου σκέψεις. 3 νίκες με 1 γκολ...τι να σημαίνει....ότι δεν κάνουμε ευκαιρίες ή ότι κάνουμε αλλά δεν τις αξιοποιούμε; Φυσικά βλέπω και θετικά, όπως ότι η ομάδα έχει το πνεύμα του νικητή φέτος και ότι δεν δέχτηκε γκολ σε 3 παιχνίδια, τα 2 μάλιστα εκτός έδρας.

Είναι κουραστικό αλλά είναι και αλήθεια. Αν ο Απόλλων επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα θα κερδίσει την άνοδο με διαφορά. Μπορεί να ακουστεί υπερφίαλο ή κυνικό, αλλά οι ομάδες στην κατηγορία, όσο φιλόδοξες και να είναι, δεν έχουν το εκτόπισμα του Απόλλωνα. Τα υπόλοιπα είναι για να λέμε λόγια και να περνάει ο καιρός. Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση, αν σε ένα πετσοκομένο πρωτάθλημα όπως το φετινό τερματίσουμε αήττητοι.

Την ίδια στιγμή προσπαθώ να βλέπω και λίγο μακρύτερα. Μάλλον έχουμε ψιλλιαστεί τι γίνεται, τις ανακατατάξεις που συντελούνται στον αθλητισμό-απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας. Όταν τα λεφτά λιγοστεύουν οι ομάδες με δυνατές ακαδημίες είναι καβάλα στο άλογο.

Εγώ λέω και το πιστεύω ότι η επόμενη πενταετία θα είναι του Απόλλωνα,με την έννοια ότι θα βγάλει αθλητές, θα μεγαλώσει οπαδικά και θα ξανακερδίσει μέρος της χαμένης του αίγλης. Και πάνω από όλα ο Απόλλων θα καταξιωθεί κοινωνικά, σαν σύλλογος που έμεινε μακριά από σκανδαλώδεις εύννοιες και αδιαλείπτως παράγει έργο.

Είναι αλήθεια η ώρα του Απόλλωνα αδέρφια. Ελάτε στο γήπεδο, στηρίξτε όσο και όπως μπορείτε. Γονείς στείλτε τα παιδιά σας στις ακαδημίες της ομάδας μας. Οι προπονητές μας στήνουν με πολύ κόπο και μεράκι κυψέλες αθλητισμού μα πάνω από όλα παιδείας, αυτό που μας λείπει δηλαδή. Κάντε ένα δώρο στα παιδιά σας και επιτρέψτε στον Απόλλωνα να τα μυήσει στην ευγενή άμιλλά και την άσκηση.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ...

ΥΓ.: Και εγώ θέλω να μπορώ να ακολουθώ την ομάδα μου παντού κόουτς, αλλά η αναφορά σε γκέι φεστιβάλ, σου στέρησε το δίκιο σε όσα έλεγες. Υπέπεσες σε φάουλ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου