Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αφεντικά

...της κατηγορίας παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος του Απόλλωνα. Αυτή είναι η φυσική θέση του Απόλλωνα ειδικά σε αυτές τις μικρές κατηγορίες, η ηγετική θέση. Με άλλα λόγια ο Απόλλων να παίζει τον δικό του (ποντιακό) σκοπό και οι υπόλοιποι να χορεύουν στα κελεύσματά του...και αυτό ΑΝ μπορούν φυσικά.
 
Όταν δουλεύεις σωστά και έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου και σε πάει και λίγο η τύχη-αυτή η ρημάδα η τύχη που πέρσι τόσο πολύ μας έλειψε, αλλά δεν κάναμε και εμείς κάτι για να της δώσουμε αυτήν την έξτρα ώθηση- ούτε ευχολόγια χρειάζονται, ούτε κατάρες στις στραβές, ούτε τίποτα. Ο Προβατίδης το έθεσε πολύ, μα πολύ σωστά: "Στον Απόλλωνα τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν του χαρίστηκε".
 
Νομίζω αυτή η φράση συνοψίζει την πορεία της ομάδας την τελευταία πενταετία. Ο Απόλλων ούτε τυχαία έπεσε στην Δ' Εθνική (ας όψονται οι γνωστοί-επώνυμοι αλήτες του Ελληνικού ποδοσφαίρου), ούτε τυχαία διανύει μια ανοδική πορεία. Ναι ανοδική πορεία ακόμη και αν πέρσι δεν τα καταφέραμε. Ίσως η περσινή χρονιά να ήταν η φορμή να καθαρίσουμε το κεφάλι μας από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες και να στρώσουμε τον κώλο μας κάτω και να γίνουμε πιο επαγγελματίες, πιο σοβαροί και πιο "αμείλικτοι".
 
Εμένα δεν με νοιάζει η ομάδα να είναι τρένο με σπασμένα φρένα και άλλα ωραία που λέμε στις καφετέριες πριν το παιχνίδι. Καλά είναι όλα αυτά για να κάνουμε πλάκα και να διασκεδάζουμε την αγωνία μας πριν τους αγώνες. Εμένα πιο πολύ με νοιάζει η ομάδα να είναι σαν τη χελώνα από το μύθο του Αισώπου και με σταθερά βήματα να πηγαίνει μπροστά. Σταθερά βήματα, σίγουρα βήματα και οι μπαγλαμάδες οι "λαγοί" ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Το τέλος του μύθου το θυμάστε πιστεύω.
 
Ευτυχώς η δυστυχώς εδώ μιλάμε για πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές και όχι τουρνουά με 5-6 παιχνίδια και πάμε για άλλα. Και πιο πολύ από το 5 στα 5, μου αρέσει περισσότερο η δίψα που δείχνει η ομάδα και για να το πούμε πιο ωμά, η καύλα για νίκη και επιβολή. Δεν είναι μόνο οι 15 βαθμοί, είναι το μήνυμα που στέλνεις σε όλους.
 
Με 5 στα 5 δείχνεις από τι είσαι φτιαγμένος. Φυσικά δίνεις ένα έξτρα κίνητρο σε όλους να σε κερδίσουν, αλλά παράλληλα τους δείχνεις ότι έχεις στηλώσει τα πόδια σου και ότι δεν σκοπεύεις να κουνήσεις ρούπι από την κορυφή.
 
Η χρονιά δεν θα είναι μόνο μέλια και χαρές. Αλλά οι μάγκες στα δύσκολα θα φανούν. Έχω πολύ εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, γιατί ακόμη και από τόσο μακριά μπορώ να νιώσω τη δίψα όλων για άνοδο και πρόοδο. Και όσο θέτουμε στον εαυτό μας προκλήσεις θα κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.
 
Κλείνοντας, θερμή παράκληση σε όλους τους φιλάθλους μας. Παρά τις δύσκολες εποχές, ας στηρίξουμε την ομάδα μας, την ομάδα μας συνολικά, όλα τα τμήματα, με την παρουσία μας στα γήπεδα, με την αγορά ημερολογίων, με μια καλή κουβέντα όταν βλέπουμε τους "εργάτες" αυτού του συλλόγου στο δρόμο. Το είπαμε και παλιότερα: Ο Απόλλων είναι δικό μας παιδί και όλοι μας είμαστε παιδιά του Απόλλωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου