Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Όχι κι άσχημα...

...για μια ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας να φιγουράρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Για μια ομάδα καθαρή από χρέη, με σφιχτή μεν οικονομική πολιτική, αλλά πάνω από όλα αξιόπιστη σε ό,τι αφορά στις πληρωμές της. Σε μια εποχή, και σε έναν χώρο που για να πάρεις τα χρήματά σου είναι κάτι σαν θαύμα, ο Απόλλων επιτελεί αυτό το θαύμα. Και ίσως τώρα αυτό να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά σε βάθος χρόνου μόνο υπέρ μας μπορεί να αποδειχθεί.
 
Όχι κι άσχημα, λοιπόν, για μια ομάδα που εδώ και χρόνια συσπείρωσε μια χούφτα ανθρώπους που παλεύουν με όσες δυνάμεις έχουν να την στήσουν ξανά στα πόδια της, τα έχουμε άλλωστε ξαναπεί όλα αυτά.
 
Η υπόθεση Απόλλων τσουλάει πολύ όμορφα, ακόμη και με κακές εμφανίσεις, ακόμη και με πολλούς τραυματισμούς, ακόμη και με την μεγάλη μάζα του κόσμου της να κρατάει αποστάσεις, ούσα αδιάφορη ή (αυτή είναι η ευχή μου) προς το παρόν κάπως δύσπιστη για όσα όμορφα συμβαίνουν.
 
Και δεν είναι λίγα. Πέρα από την διοικητική σταθερότητα, πέρα από το αξιόπιστο ρόστερ (που ακόμη και όταν χάνει, έχει τουλάχιστον ιδρώσει την φανέλα), υπάρχει εσχάτως ένας (ακόμη)  πυρήνας ωραίων τρελών, που μια μέρα τους την έδωσε, άρχισαν να μαζεύουν λεφτά και να αξιοποιούν (όχι να ξοδεύουν) τον όποιο ελεύθερο χρόνο τους για να συμμαζέψουν το σπίτι μας, το γήπεδό μας. Για να γίνει βήμα-βήμα πόλος έλξης για τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και για τους Πόντιους, που για διάφορους λόγους είχαν "ξεστρατίσει".
 
Επίσης έχουμε πλέον και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Είτε μένεις στην Καλαμαριά είτε στην άκρη του κόσμου, είσαι ένα κλικ μακριά από το να παραγγείλεις αυτά που γουστάρεις και να βοηθήσεις οικονομικά το έργο της διοίκησης.
 
Πλέον είναι φανερό ότι για προχωρήσεις δεν είναι πάντα απαραίτητα τα χρήματα. Φρέσκιες ιδέες χρειάζονται, δουλειά, λίγη τύχη και υπομονή.
 
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και άρα και ο Απόλλων ως μέρος του όλου συστήματος, κατά καιρούς έχει δεινοπαθήσει από όλα τα στραβά που τεχνηέντως διατηρούνται για να κονομάνε κάποιοι. Τα ζήσαμε, τα ξέρουμε. Εγώ τώρα χαίρομαι, γιατί η ομάδα δείχνει να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Σαφώς πιο δύσκολο, ίσως και πιο μοναχικό, αλλά όταν ακολουθείς μονίμως τη μάζα, αναπόφευκτα θα γίνεις μέρος της, καμιά ευκαιρία να διακριθείς.
 
Ο Απόλλων, το ξέρουμε όλοι, διαφέρει από άλλες ομάδες σε πολλά. Ήρθε πλέον η ώρα να εκμεταλλευτεί αυτήν του την διαφορετικότητα με τρόπο δημιουργικό.Αντιλαμβάνομαι ότι θα περάσουμε από χίλια κύματα, αλλά κάθε αλλαγή είναι επώδυνη σαν γέννα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι εύκολες λύσεις και τα κάθε είδους θαύματα είναι για τους αιθεροβάμωνες και τους τεμπέληδες. Και να μην ξεχνάμε πως ό,τι ανεβαίνει εύκολα, πέφτει με πάταγο.
 
Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει γυρισμός, ο Απόλλων αλλάζει την μοίρα του ή μάλλον δημιουργεί ο ίδιος την μοίρα του με πολλή ιδρώτα, δύσκολες επιλογές, αποφασιστικότητα και πίστη.
 
Οι ήττες και οι αναποδιές είναι απλά ένα σημάδι ότι τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, ότι δεν είσαι ανίκητος ή αλάνθαστος, ότι δεν έχεις φτάσει ακόμη στο τέλος του δρόμου, ότι στέκεσαι ακόμη στα πόδια σου, άρα είσαι ζωντανός.
 
Ο Απόλλων είναι το δικό μας παιδί και όλοι είμαστε παιδιά του Απόλλωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου