Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Απόλλων...

Αγνόμαντις, Αληθής, Δαφναίος, Μαντικός, Μοιραγέτης, Λοξίας, Προόψιος,Τριποδιλάλος,  Ολβιουργός, Τελειότατος, Φάνης, Χαροποιός, Κουροτρόφος...Αυτές είναι μόνο μερικές από τις 350 περίπου ιδιότητες που αποδίδονται στον Θεό Απόλλωνα. Έναν θεό που θεωρείται ΜΕΓΑΣ στο Ελληνικό Πάνθεο.


Ένας θεός που σχετίζεται με την ιατρική, την μαντεία, την μουσική, την νεότητα, το κάλλος και κάθε εικαστική και καλλιτεχνική δημιουργία. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα μας ξεκίνησε το ταξίδι της από τον Πόντο, ως μουσικός σύλλογος.


Αυτός είναι ο θεός Απόλλων, αυτά πρεσβεύει...και μιλώντας για Πόντο και Πόντιους...μιλάμε ουσιαστικά για τους "βλαστούς" της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τους βλαστούς (που κατέληξαν απομεινάρια) της Ορθόδοξης παράδοσης....πάει κάπου το μυαλό σας, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος;


Μπορεί κάποιοι να με αποκαλέσουν τρελό ή υπερβολικό, αλλά εγώ στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ βλέπω την σύνθεση του Αρχαιοελληνικού πνεύματος με την Ορθόδοξη παράδοση. Και αν πάλι αυτά τα στοιχεία έχουν ατονίσει ή δεν τους έχει δοθεί η σημασία που τους αρμόζει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν ζώντα στο DNA αυτής της ομάδας.

Θα μου πεις, τώρα οι ομάδες είναι εταιρίες και οι ιδεολογίες έχουν υποχωρήσεις για χάρη των ισολογισμών. Δεκτόν. Με τις ιδεολογίες μόνο κανείς δεν πήγε μπροστά. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να "χτίσεις" βασιζόμενος μοναχά σε νούμερα. Το θεμέλιο είναι πάντα μια ΙΔΕΑ. Και ο ΑΠΟΛΛΩΝ , το ξαναείπαμε, είναι ΙΔΕΑ.

Μια ιδέα που δεν εκπροσωπεί μόνο τον Ποντιακό Ελληνισμό (ειδικά γι' αυτό το ζήτημα έχω να πω πάρα πολλά), αλλά κατά πως φαίνεται και από την ονομασία της ομάδας, διατρέχει και χαρακτηρίζει την ιστορία και την μοίρα αυτού του έθνους .

Το πώς αντανακλάται η ιστορία της Ελλάδας στην ιστορική διαδρομή του Απόλλωνα θα το εξήγησω σε άλλη ανάρτηση, μη μου κουραστείτε κιόλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου