Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Απόλλων στο γήπεδό του αναστενάζει


Ο Απόλλων είναι θρησκεία. Και μολονότι μπορούμε να λατρεύουμε το Θεό του ο καθένας όπου θέλει και τον βολεύει, πάντα χρειάζεται ένας ναός, ένας χώρος λατρείας. Κατά μόνας μπορούμε να “προσευχόμαστε” όποτε θέλουμε, είναι η σύναξη όμως των “πιστών” που δημιουργεί την μεγάλη δυναμική. Είναι η συσσωρευμένη ενέργεια όλων των “Αποστόλων” που σπρώχνει τα πράγματα προς τα εμπρός.

Για κάθε ομάδα, ναό αποτελεί το γήπεδό της. Εκεί τελούνται τα “μυστήρια”, εκεί οι “λειτουργείες”, εκεί τα “θαύματα”, εκεί και οι τραγωδίες. Ο Απόλλων δεν αποτελεί εξαίρεση. Το γήπεδό μας είναι ο ναός μας. Το ερώτημα όμως είναι, αν αυτός ο ναός πληρεί πλέον τις προϋποθέσεις, αν ανταποκρίνεται στα πρότυπα και τις απαιτήσεις του σήμερα.

Ρητορικό το ερώτημα φυσικά και όλοι γνωρίζουμε την απάντηση. Όπως επίσης πολλές κουβέντες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Και για να είμαι και λίγο ωμός, μιλάμε για κουβέντες του κώλου : Από τις μακέτες του Δαμήλου μέχρι τις λυόμενες κερκίδες του Παπαδόπουλου μιλάμε για σχέδια της πλάκας, καφενειακές μελέτες και γενικά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μηδενική προοπτική. Και παρά το γεγονός ότι για την Γ' εθνική (σαν αστείο μου ακούγεται) το γήπεδό μας φαντάζει σχεδόν σαν στάδιο, η αλήθεια είναι σκληρή και ισοπεδωτική: ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΤΕΤΣΙ.

Τι να αναφέρει κανείς; Τις κερκίδες-απολιθώματα, τα μουχλιασμένα αποδυτήρια, τα διάσπαρτα γηπεδάκια και μικροκτίρια κάθε είδους; Να θυμηθούμε ότι μέχρι πριν 7-8 χρόνια τα αποδυτήρια στεγαζόντουσαν σε εκείνο το προπολεμικό σχεδόν κτίσμα;

Τα ξέρουμε όλοι, τα ζήσαμε και τα ζούμε όλοι τα χάλια του γηπέδου, εν έτει 2012 και να παρακαλάμε να μην βρέξει την ώρα του παιχνιδιού, επειδή δεν υπάρχει σκέπαστρο. Αυτή είναι κατάντια. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ. Και μπορεί σε περίοδο οικονομικής στενότητας οι κουβέντες για γήπεδα και εγκαταστάσεις να μοιάζουν σχεδόν προκλητικές, γεγονός όμως είναι ότι αντί το γήπεδό μας να συμβάλλει στην πρόοδο της ομάδας μας, αποτελεί τροχοπέδη.

Θα επανέρθω με κάποιες σκέψεις...


3 σχόλια:

  1. Όπως και να το κάνουμε, είναι στα αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκέπαστρο στο γήπεδο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυσικά και είναι...αν θέλουμε να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο (άρα και για μπίζνα, άρα και για λεφτά) αυτά τα πράγματα πάνε πακέτο...δεν μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο χωρίς ρόδες...και φυσικά δεν μπορείς να περιμένεις πελάτες στο μαγαζί σου , χωρίς να τους παρέχεις τις μίνιμουμ ανέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μείνω στο τελευταίο, η οικονομική στενότητα δεν πρέπει να μας αφήσει μίζερους και "άστεγους". Προέχουν άλλα πιο άμεσα αλλά είναι εξίσου σημαντικό το σπίτι μας, ο ναός μας. Περιμένω τις σκέψεις σου για το θέμα για να προσθέσω και τη δική μου.
    Πέτρος Καρακασίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή